Gabrian “Gabe” Jacot Adair

Gabrian “Gabe” Jacot Adair
Born in 9.10.1988 in Jerusalem, Israel.
Raised in Brooklyn, New York.

Lives in a one bedroom flat in East Village, Manhattan. Shares the place with a ”secret friend”, Mason.

Elelee poikamieselämää, ei ole koskaan ollut naimisissa eikä pistänyt aluilleen yhtään lasta. Mieltää itsensä heteroksi, mutta on tosiasiassa herännyt ihan yhtä usein miehen kuin naisenkin vierestä.

Työskentelee ensihoitajana Lenox Hill Hospitalissa. 

Perheeseen kuuluu äiti, Joleen, ja kaksoissisko Azra. Sisko on elämän tärkein ihminen, tilanne äidin kanssa on monimutkainen. Isästään ei tiedä oikeastaan mitään, mutta tekee parhaansa muuttaakseen asian.

FC Çağatay Ulusoy

T H E  P A S T

Adairin kaksoset saivat alkunsa Jerusalemissa, Israelissa. Isä ei ehtinyt olla kuvioissa kauaa, ennen kun vanhempien välit katkesivat, äiti vei lapsensa kotikaupunkiinsa New Yorkiin ja jatkoi elämää kuin isää ei olisi koskaan ollutkaan. Brooklynissa vietetyssä nuoruudessa ei ollut mitään sen ihmeellisempää. Asunto oli tarpeeksi iso pienelle perheelle, rahaa oli tarpeeksi sellaiseen yksinkertaiseen, mukavaan elämään. 

Gabe oli aina iloinen, sosiaalinen lapsi, joka hurmasi kaikki. Hän oli jo päiväkoti-ikäisenä kaikkien kaveri, sai kutsun jokaisille syntymäpäiväjuhlille ja tuli vielä koulussakin liikuntatunneilla aina valituksi ensimmäisten joukossa. Pojassa oli rämäpään ja yllytyshullun vikaa, minkä lisäksi oli kova esiintymään. Luokassa omaksui heti roolin vitsiniekkana ja päätyi sen kautta istumaan jälki-istunnossa harva se päivä. Koulutyö jäi aina vähemmälle huomiolle, vaikka näppärä poika pääasiallisesti keskitasoisesti pärjäsikin. Liikunnassa ja taideaineissa loisti, mutta erityisesti äidinkieli ja matematiikka tuottivat vaikeuksia. Kun Gabe oli kymmenen, menivät opettajien (ja äidin) hermot siinä määrin, että hän päätyi koulupsykologin kautta lääkärille ja siitä syömään lääkkeitä keskittymishäiriöön. 

Vapaa-ajallaan Gabe osallistui kaikkeen mahdolliseen – saattoi juosta väittelykerhosta painiharjoituksiin ja toisena päivänä käydä ensin fiktiivisen kirjoittamisen kurssilla ja siirtyä siitä sitten elokuvakerhoon. Hän oli perhe-elämään aina hyvin tyytyväinen, mutta kun kaksoissisko päätti muuttaa 16 vuotiaana kotoa, muutti Gabe perässä. Vaikka hän oli äitinsä kanssa aina läheinen, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä, kumman hän valitsi. Siskon kanssa asuttiin jonkun aikaa saman katon alla, mikä ei ainakaan auttanut koulumenestystä. High schoolista valmistui lopulta huonoin arvosanoin, mutta suosituimpien joukossa.

Valmistumisen jälkeen Gabe oli todella hukassa. Hänellä ei ollut minkäänlaisia oikeita tulevaisuudensuunnitelmia tai mitään selkeää suuntaa elämälleen ylipäätään. Asiaa pahensi entisestään se, että sisko karkasi 18 vuotiaana opiskelemaan Syracuse Universityyn. Gabe ei luonnollisesti voinut lähteä mukaan – hänen koulunumeroillaan ei olisi mitään toivoa sellaiseen kouluun pääsemisestä, eikä hänellä myöskään ollut työtä, millä elättää itsensä. Niinpä hän jäi jälkeen. Vaikka Azra kävikin New Yorkissa säännöllisesti, se oli oikeastaan ensimmäinen kerta Gaben elämässä, kun hänen piti oikeasti itsenäistyä. Mies koitti hetken asua yksin, mutta ahdistui muutamassa kuukaudessa niin pahasti, että palasi surkeana (ja nyt täysin varattomana säästönsä tuhlattuaan) kotiin. 

Äiti oli se, joka toi esiin mahdollisuuden opiskella ensihoitajaksi. Parempien vaihtoehtojen puutteessa Gabe päätti sitten yrittää ja pääsikin kouluun sisään. Vuoden ajan ehti kuitenkin lähinnä maata kotona, juhlia ja laiskotella. Aikaa oli myös miettiä sellaisia asioita, kuin isän henkilöllisyyttä – asiasta otettiin äidin kanssa yhteen hyvin säännöllisesti, minkä lisäksi Gabe aloitti omat tutkimuksensa. Teki rahaa satunnaisesti esiintymällä muutamissa mainoksissa ja sivurooleissa, mutta koska oli jo tullut hyväksytyksi kouluun, hyläsi näyttelijän uran nopeasti.

Ensihoitajaksi opiskelu osoittautui siinä mielessä hyväksi vaihtoehdoksi, että töitä sai jo ennen valmistumista ja opiskelu oli niin käytännönläheistä, että hän huomasi yhtäkkiä oikeasti pärjäävänsä koulussa. Muutti heti opiskelujen alettua pois kotoa, eikä ole sen kummemmin takaisin palannut.

Koulujen päätyttyä meni suoraa töihin ja sille tielle jäi. Asunto on vaihtunut muutamaan otteeseen, on ehtinyt pomppimaan parisuhteesta toiseen ja muutenkin laajentamaan ystäväpiiriään.

P E R S O N A L I T Y

Gabe on hyvin ulospäinsuuntautunut kaikkien kaveri, joka tuntuu paitsi tuntevan kaikki, myös olevan kaikissa juhlissa ensimmäisenä ja viimeisenä. Erittäin menevä ja valmis lähtemään mukaan mihin tahansa enemmän tai vähemmän typerään ideaan. Gabe on ollut lapsesta asti kova esiintymään, eikä ole siitä paljon vuosien saatossa muuttunut – on edelleen se, joka kertoo humalassa tarinaa pöydällä seisten ja kädet heiluen, juoksee ensimmäisenä laulamaan karaokea ja esittelee rannalla kaikille, miten tehdään puolivoltti.

Äänekäs, eläväinen ja nauravainen, tyhmänrohkea ja yllytyshullu. Puhuu ennen kuin ajattelee, joskus ei ajattele ollenkaan.

Kaiken sosiaalisuuden kääntöpuolena on se, että Gabella on taipumusta käyttäytyä varsin edesvastuuttomasti. Unohtaa usein tavata ihmiset sovittuun aikaan, vaihtaa kodin siivoamisen hetkessä leffamaratoniin ja jättää puolituntemattomat juhlijat asuntoonsa, kun päättää haluavansa ruokaa lähikuppilasta. Attention spam on yleisesti ottaen huomattavan lyhyt, mikä johtaa siihen, että Gabe vaihtaa mielenkiinnonkohteitaan jatkuvasti. Ikävä kyllä tämä vaikuttaa myös ihmissuhteisiin:

Gabe on the perfect boyfriend aina ehkä viikon parin verran. Rakastuu nopeasti ja rajusti, minkä takia on hellä, romanttinen ja yleisesti vain käsittämättömän välittävä – voisi näytellä vakuuttavasti roolia missä tahansa romanttisessa elokuvassa. Ikävä kyllä sen parin viikon koeajan jälkeen vain yksinkertaisesti lakkaa yrittämästä ja siirtyy eteenpäin, rakastuu ehkä seuraavaan ohikulkijaan tai vaikka uppoutuu viikoksi elokuviin.

Parisuhteita on Gaben elämään mahtunut muutamia. Pisin niistä kesti vuoden verran, mutta muuten mennään yleensä parissa illassa tai muutamassa kuukaudessa. Suhteita on ollut niin miesten kuin naistenkin kanssa. On leveillyt miessuhteilla naureskellen kaikenlaisille puolitutuille ja seurannut huvittuneena noiden vaivaantuneisuutta, mutta sen sijaan läheisten ihmisten parissa hiljenee asiasta täysin. 

Työ on yksi niistä harvoista asioista, jotka saavat miehen rauhoittumaan kunnolla paikalleen ja keskittymään.

Noin yleisesti Gabe on äärettömän rentoa ja helppoa seuraa, jonka kanssa on puolimahdoton joutua riitoihin. Hän tuntuu olevan parhaita ystäviä vähän jokaisen kanssa ja tekevän uusia tuttavuuksia ihan yhtä helposti. Uusiin tuttavuuksiin laskettakoon myös yöseura. 

L O O K S

Gabe on onnistunut perimään vanhemmiltaan sellaisen geeniyhdistelmän, että hänen alkuperäänsä on hyvin vaikea pelkän kasvokertoimen perusteella päätellä. Miehekkeellä on lähes mustat, mutta punaiseen taittavat, osittain luonnonkiharat ja hyvin paksut hiukset, suklaanruskeat silmät ja muutenkin ehkä aavistuksen verran valtaväestöä tummempi iho. Muutamaan kertaan on taustaksi veikattu etelä-amerikkaa tai jopa alkuperäisamerikkalaisia.

Kasvoilla on melkein aina jonkinlainen parransänki, eikä Gabe pidä myöskään hiuksiaan turhan lyhyessä kuosissa. Hiusmalli vaihtelee sotkuisen, kiharan pehkon ja manbunin välillä kaudesta riippuen.

Vaatekaappi on täynnä farkkuja, t-paitoja, flanellipaitoja ja huppareita. Gabe ei omista yhtään pukua, eikä ole muutenkaan tullut vielä tarvinneeksi sen erikoisempia vaatteita. Jalasta löytyy melkein aina tennarit.

Tatuointeja löytyy useita; muutamia käsivarsissa, yksi selässä, pari vatsassa ja pari jalassa. Ne ovat lähinnä hyvin satunnaisesti valittuja kuvia, joilla ei ole sen suurempaa merkitystä.

Pituutta Gabella on sellaiset 175 cm ja salilla on käyty tarpeeksi paljon, että kehoa sietää katsella. On aina ollut ruumiinrakenteeltaan ennemmin pyöreä ja pehmeä kuin rasvaton ja kansikuvamaisen timmi.

S T U F F

> Kun alkoi ensimmäisen kerran kärsiä isäkriisistä, alkoi opettelemaan itsenäisesti Hepreaa siinä toivossa, että siitä olisi jotain apua. Lopputuloksena puhuu ja kirjoittaa nyt Hepreaa suhteellisen sujuvasti, mutta ei tiedä isästään yhtään sen enempää.
> Tapana on kirjoitella satunnaisia ajatuksia post it -lapuille ja sitten liimailla niitä ympäri asuntoa.

Jätä kommentti